Vlagyimir Putyin élő krokodilt és két leopárdot is kapott a születésnapjára

Vlagyimir Putyin furcsa ajándékokat kap a születésnapjaira.

2022. október 7., 08:11

Szerző:

A 70. születésnapját ünnepli Vlagyimir Putyin! Oroszország elnöke február vége óta tartja rettegésben a világot, amióta elindította az Ukrajna elleni inváziót. Az orosz elnök a korábbi születésnapjainál nagyobb népszerűségnek örvendett, mint most, de valószínűleg idén is fog kapni egy-két furcsaságot ajándékba. 

Vlagyimir Putyin korábban azt nyilatkozta, hogy ő maga nem igazán foglalkozik az ajándékokkal:

„Őszintén szólva, nem is mindig nézem meg, és gyakran továbbadom őket megőrzésre, mert egyszerűen nincs időm ilyesmire” 

- mondta. 

A Blikk most összegyűjtötte, hogy az évek során, milyen ajándékokat kapott Oroszország elnöke a születésnapjaira. 

Vlagyimir Putyin egyáltalán nem szívbajos, ha arról van szó, hogy visszautasítson egy ajándékot: az egyik évben a jordán király egy félmilliárd dollár értékű arab telivért próbált ajándékozni az orosz elnöknek, de ő egyértelműen visszautasította. A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor borkollekciója már nagyon népszerűségnek örvendett, sőt egészen a Konstantin-palota pincészetéig jutott.

Ha ez még nem lenne elég, az 59. születésnapja előtt egy 4500 méter magas hegycsúcsot neveztek el Putyinról. A 62. születésnapjánál pedig egy jeles eseményt rendeztek meg Moszkvában Putyin 12 próbája címmel, ahol  ahol a Putin fun group Facebook-csoport a vörösalakos görög vázafestészet stílusában festette meg a „hős” elnököt. 

Egyáltalán nem meglepő, ha az orosz elnök valamiféle vadállatot kap ajándékba a születésnapján. Amikor 66 éves lett egy ázsiai tigriskölyköt kapott ajándékba, akit az újságíróknak is megmutatott a Novo Ogarjovó-i rezidenciáján. Putyinra gondolt Moszkva polgármestere, Jurij Luzskov is, akitől egy fehér kecskét kapott, valamint a türkmén Gurbanguli Berdimuhamedovnak köszönhetően két leopárd gazdája lett. 

Névrokonától, az egykori moldovai elnöktől, Vlagyimir Voronyintól egyszer egy élő krokodilt kapott ajándékba. Nos, valószínűleg idén is lesz néhány furcsa ajándék a kerek évforduló alkalmából. A kérdés már csak az, hogy Putyin örülni fog-e nekik.

(Kiemelt kép: Shutterstock)