A párizsi lövöldözőt már 2016-ban összefüggésbe hozták egy emberölési kísérlettel

A Le Parisien információ szerint a párizsi lövöldöző egy karddal rátámadt két emberre egy menekültközpontba tavaly decemberben, de 2016-ban is összefüggésbe hozták egy emberölési kísérlettel.

2022. december 23., 16:47

Szerző:

A La Parisien francia lap szerint a pénteki párizsi lövöldözőnek már korábban is voltak ügyei a rendőrséggel. Tavaly decemberben az elkövető egy párizsi menekültközpontban karddal támadt meg két embert. 2016-ban pedig egy emberölési kísérlettel is összefüggésbe hozták – írta a 444.

Az elkövető december 12-én szabdult, és bírásóági felügyelett alatt állt, valamint eltiltották a fegyvertartástól is.

Három embert ölt meg, és többet megsebesített

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy 69 éves férfi lövöldözni kezdett Párizs belvárosában. A jelenlegi információk szerint a lövöldözésben három ember meghalt, valamit több megsérült. A kerületi polgármester szerint az elkövető is megsérült. Három célpontja volt: egy kurd közösségi ház, egy étterem és egy fodrászüzlet. Az utóbbiban két embert lőtt meg.

A rendőrség elfogta az elkövetőt, aki nem állt ellen, valamint a támadásban használt fegyvert is megtalálták.

(Kiemelt kép: A lezárt Rue d Enghien utca a lövöldözés után Párizsban 2022 december 23-án. Fotó: Quentin De Groeve / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.