Lövöldözés volt Párizs központjában, három ember meghalt

Három ember meghalt és többen megesebesültek egy lövöldözésben Párizs központjában pénteken.

2022. december 23., 13:05

Szerző:

Két ember meghalt és legalább négyen megsebesültek egy Párizs központjában történt lövöldözésben pénteken – közölte a rendőrség és az ügyészség. A négy sérültből kettőnek kritikus az állapota. A délután folyamán kiderült, hogy három embert halt meg a lövöldözésben, és hárman sérültek meg.

Az lövöldözés a rue d'Enghien-en történt, amely a francia főváros 10. kerületében, Saint-Denis és Montmartre között található.

A párizsi rendőrség közölte, hogy letartóztatták az elkövetőt, aki nem állt ellen. Emellett arra kérték az embereket, hogy kerüljék a környéket.

A francia Le Parisien nevű lap információ szerint az elkövető egy 70 év körüli férfi volt, aki a 10. kerületben levő kurd kulturális központ előtt álló csoportra nyitott tüzet. Egy szemtanú arról számolt be a lapnak, hogy hét vagy nyolc lövést hallott, ami után káosz tört ki a közeli utcákban.

(Kiemelt kép: Francia rendőrök a rue d'Enghien mentén a 10. kerületben, Párizsban 2022. december 23-án. Fotó: Thomas SAMSON / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.