Ukrajnai célpont és a Krímbe vezető híd is rakétacsapást szenvedett

Nyugati fegyvert és hadfelszerelést tároló raktárra mért orosz, és egy, a herszoni régióból a Krímbe vezető hídra kapott ukrán rakétacsapásról számoltak be csütörtökön orosz hivatalos források.

2023. június 22., 17:23

Szerző:

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz légierő éjjel nagyhatótávolságú precíziós fegyverekkel mért csoportos csapást egy – meg nem nevezett helyszínen található – ukrajnai raktárra, amelyben nyugati országokból érkezett fegyvert és hadfelszerelést tároltak. A célpontot állítása szerint eltalálták, a támadás elérte a célját.

A helyi hatóságok szerint az ukrán hadsereg csütörtökre virradóan brit-francia Storm Shadow rakétával találta el a gongari hidat, amely a részben orosz ellenőrzés alá került ukrajnai Herszon megyét a 2014-ben elcsatolt Krímmel köti össze. Az útburkolat megsérült, de személyi sérülés nem történt. A Dzsankoj közelében lévő hídon, amely egyike a Krímbe vezető útvonalaknak, felfüggesztették a forgalmat.

(Kiemelt képünk: Megrongálódott szobor Herszon régióban, egy Mikolajiv környéki faluban 2022. október 31-én. Fotó: BULENT KILIC / AFP)