Nem jelenti fel az éhezőket a Tesco

Egy liverpooli áruház segélyszervezetekhez irányítja azokat, akik olcsó ételt vagy pelenkát lopnak és eltekint a felejlentéstől. A rendőrség támogatja a kezdeményezést. 

2022. július 17., 10:05

Szerző:

Az Egyesült Királyságban, Liverpoolban egy Tesco áruházban nem jelentik fel a rendőrségen azokat, akik azért lopnak alapvető élelmiszereket, mert egyébként nem tudnák megvenni – írja a Mirror nyomán az rtl.hu. Akiket a biztonsági személyzet rajtakap, azoknak megpróbálnak segíteni, olyan helyi szervezetekhez irányítják őket, ahol segélycsomagokat kaphatnak.

Ezek az emberek jellemzően tejet, sajtot, kenyeret, néha tisztálkodási szereket, pelenkákat lopnak.

Az Ian Byrne munkáspárti képviselő által előterjesztett kísérleti program a Liverpool West Derby negyedében található Tescóban indult, ahol a lopások számának növekedésével havonta 50 ezer fontot (23,5 millió forint) veszítenek.

A programot Barbara Murray rendőrtiszt, a Merseyside-i rendőrség és bűnügyi testület elnöke és Emily Spurrell rendőrkapitány is támogatja. 

A rendőrkapitány szerint senkinek nem kellene olyan helyzetbe kerülnie, hogy lopnia kelljen ahhoz, hogy enni tudjon vagy el tudja tartani a gyermekét.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI | Balogh Zoltán)