Nem adják fel a kamionosok, folytatják a kötelező oltás elleni tiltakozást

Több, a járványügyi korlátozásokat ellenző csoport is csatlakozott a demonstrációhoz.

2022. február 1., 17:07

Szerző:

Hét elején folytatódott Kanadában a kamionsofőrök tiltakozása a számukra kötelezővé tett koronavírus elleni oltás ellen – írja a Világgazdaság a BBC híradása alapján. „Médiaforrások szerint a hétvégén Justin Trudeau miniszterelnököt és családját is elköltöztették, hollétükről nem adtak információt” – írja a lap. A sofőrök azon rendelkezés ellen szerveztek demonstrációt, amely kötelezi őket a koronavírus elleni oltás beadására, amennyiben az Egyesült Államokba, vagy onnét kell árut szállítaniuk.

A kamionsofőrök demonstrációjához azóta több, a járványügyi intézkedésekkel egyet nem értő ember és csoport is csatlakozott,

A „szabadság konvojának” nevezett, több ezer teherautóból álló karaván vasárnap elérte Ottawát is, a tiltakozókkal szimpatizáló sofőrök országszerte több utat is lezártak, az ottawai parlament előtt pedig más, a sofőröket támogató, tiltakozó csoportok is megjelentek.

A CBC kanadai közmédia vasárnapi tudósításában közölte, hogy Ottawában több utcát is lezártak, továbbá kiemelték, hogy a tüntetések békések. Hozzátették: szombat délutánig egyetlen tiltakozó ellen sem emeltek vádat, valamint a hatóságok közleménye alapján nem történt rendbontás.

A kanadai teherautósofőrök csaknem 90 százaléka vette fel eddig az oltást – közölte a BBC.

(Kiemelt kép: egy tüntető kiabál a kanadai Parlament dombja előtt, miközben több ezer teherautó-vezető és támogatója tiltakozik a teherautó-iparban az oltási kötelezettség ellen a kanadai Ottawában 2022. január 31-én. Fotó: Amru Salahuddien / Anadolu Agency via AFP)

 

 

 

08:29

A demokráciák erősödtek az első, 15 hónapja tartott demokrácia csúcstalálkozó óta az akkor tett vállalásoknak is köszönhetően – jelentette ki az Egyesült Államok elnöke a Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű nemzetközi virtuális konferencia nyitónapján szerdán.

2023. március 29., 19:40

A francia kormány szerdai ülésén úgy döntött: megtiltja a 14 éven aluliak számára az elektromos roller használatát, és szigorítja a szabálysértési büntetéseket a városi közlekedésben gyakran kaotikus helyzeteket teremtő és szenvedélyes vitákat kiváltó közlekedési eszköz használatának jobb szabályozása reményében.