Meghalt az a 14 éves fiú, akit a vb-elődöntő utáni balhéban gázoltak el

Meghalt egy 14 éves fiú, akit a Franciaország Marokkó elleni világbajnoki elődöntő győzelme után gázoltak el a dél-franciaországi Montpellier városában.

2022. december 15., 13:33

Szerző:

A francia hatóságok szerint a fiút a mérkőzés után elütötte egy autó, majd a kórházban meghalt – írta a BBC.

A lap felidézi, hogy a baleset úgy következett be, hogy egy francia trikolórba burkolt autót emberek vettek körbe, hogy leszedjék az autóról a zászlót. A sofőr bepánikolt, és megórbált elhajtani a helyszínről, viszont emiatt belehajtott két fiatalba. Az egyikük végül a kórházban halt bele sérüléseibe.

A körzet helyi prefektusa elmondta, hogy az autót később a baleset helyszínétől nem messze találták meg, viszont a sofőrt nem, akit még most is keres a rendőrség.

 

„Mérhetetlenül tragikus, hogy egy sportesemény ilyen tragédiával végződjön” – mondta Nathalie Oziol helyi képviselő, aki együttérzését fejezte ki a fiú családjának. Michaël Delafosse polgármester azt mondta, hogy mindenki megdöbbentett és sokkolt a hír, és azt kívánta, hogy e gyáva tett elkövetőit állítsák bíróság elé.

Az eset Montpellier északnyugati részén, La Paillade városrészben történt, körülbelül fél órával a katari elődöntő sípszava után, ahol Franciaország 2-0-ra legyőzte Marokkót.

(Kiemelt képünk illusztráció. Szurkolók füstfáklyával ünneplik Franciaország győzelmét Marokkó ellen a 2022-es katari világbajnokság elődöntőjében, Nizzában 2022. december 14-én. Fotó: Valery HACHE / AFP)

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök két év intenzív háború után új védelmi minisztert javasolt, a gazdasági ügyekben járatos volt miniszterelnök-helyettest, Andrej Belouszovot – közölte vasárnap a Kreml.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).