Nem tett újabb csodát Marokkó, összejött az álomdöntő

Igazi álomdöntő lesz a világbajnokságon, a címvédő Franciaország és a legnagyobb favoritnak tartott Argentína csap össze a vasárnapi fináléban.

2022. december 14., 22:16

Szerző:

Álomdöntő Katarban: a címvédő francia válogatott lesz az argentin csapat ellenfele a labdarúgó-világbajnokság döntőjében, miután a második elődöntőben szerdán 2-0-ra legyőzte a marokkói együttest.

Az al-Horban játszott mérkőzésen már az 5. percben előnybe került Didier Deschamps csapata Theo Hernandez góljával, majd a mérkőzés hajrájában a csereként beállt Randal Kolo Muani találatával biztosította be sikerét.

A francia válogatottnak ez volt történetük hetedik vb-elődöntője, hármat (1958-ban, 1982-ben és 1986-ban) veszítettek el, és most már négyet (1998-ban, 2006-ban, 2018-ban és most) megnyertek.

Marokkó a vb-k történetének 25. elődöntőseként és első afrikai csapatként futballozhat világbajnoki éremért a szombati bronzmeccsen Horvátország ellen.

Az argentin–francia döntőt vasárnap 16 órakor rendezik Luszailban.

(Képünkön a francia Randal Kolo Muani szerzi csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság Franciaország-Marokkó elődöntő mérkőzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 14-én. Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint könnyen súlyos következményekkel járhat, ha a szurkolók a válogatott mérkőzésein bármilyen formában megjelenítik Nagy-Magyarországot, de a háttérben továbbra is azon dolgozik, hogy a jelkép kerüljön le a tiltólistáról.

A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja, ám nem is javasolja a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a Magyar Labdarúgó-szövetség, mivel a jelképet az UEFA bünetőkatalógusa tartalmazza. A sálakat nem ellenőrzik. mivel a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk. 

A wimbledoni címvédő kazah Jelena Ribakina és a fehérorosz Arina Szabalenka vívják a női egyes fináléját az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.