Teljes készletét eladományozza a jelmezcég, amely a Csernobil-sorozat maszkjait szállította

2020. április 7., 16:00

Szerző:

 A spanyol Peris Costumes nevű jelmezcég teljes egészében jótékony célra adományozza a készletét. A vállalkozás olyan filmeknek és sorozatoknak gyártott maszkokat, ruhákat, és egyéb kosztümöket, mint a Csernobil vagy a Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy – írja az Index.

A készlet mellett a cég arra használja a spanyol és portugál műhelyeit, hogy maszkokat, sisakokat, védőruhákat gyártson, amik ápolókhoz, nővérekhez, rendőrökhöz, és közalkalmazottakhoz fognak kerülni.

„Ha ez a bezártság megtanított minket valamire, az az, hogy szükség van a szórakoztatásra, és ez egy fontos ipar a jövőben is, még ha nem is mindig kapja meg azt az elismerést, amit megérdemel" – közölte a társaság tulajdonosa, Javier Toledo.

Spanyolországban 136 615 koronavírusos megbetegedést regisztráltak, és összesen eddig 13 314 halottról érkeztek hírek.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.