Meghalt egy gyermek a berlini magyar nagykövetségen

A berlini magyar nagykövetségen területén pénteken meghalt egy gyermek. Az áldozat szülei nagykövetségi dolgozók.

2024. szeptember 8., 09:44

Szerző:

Meghalt egy gyermek a berlini magyar nagyköveti rezidencia területén pénteken, az áldozat egy nagykövetségi dolgozó gyereke – írja a Bild cikke alapján a Telex. A Bild információi szerint úszás közben történt baleset, amiben a gyermek az életét vesztette.

Nagy erőkkel vonult ki a tűzoltóság és a mentő, hogy megmentsék a gyermek életét

A részletek egyelőre nem ismertek, csak annyit közöltek, hogy délután 4 óra után riasztották a tűzoltókat a berlin-dahlemi Engleralleen lévő magyar nagyköveti rezidenciához.


A tűzoltóság szóvivője a lapnak megerősítette, valóban kivonultak a helyszínre, két mentőorvossal, egy tűzoltóautóval és egy mentőhelikopterrel érkeztek a mentéshez. A mentőszolgálat és a sürgősségi orvosok megpróbálták megmenteni a fiút, de nem jártak sikerrel. A Bild szerint az áldozat a nagykövetségi rezidencia területén halt meg.

A Telex elérte a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, de nem kívántak reagálni az esetre.

Nem ez az első eset, hogy külföldön veszti életét egy magyar gyermek

Amint arról a 168.hu is beszámolt, augusztusban egy magyar gyermek vesztette életét Norvégiában. A 13 éves magyar fiú kirándulás közben a Bondhuselva folyóba zuhant.

A norvég rendőrség tájákoztatása szerint a gyerek egy fotót akart készíteni a tájról, ezért lépett ki az ösvény és a folyó közötti sziklára, ahol megcsúszott és a mélybe zuhant. A rendőrség azt mondta, a víz azonnal elsodorta a fiút, és egy rövid darabon lefelé vitte a folyón, mielőtt a víz alá szorult.

A mentők húzták ki a vízből a fiút, elmondásuk szerint a fiú teste és egyik lába egy szikla alá szorult, ami az erős vízáramlás mellett megnehezítette a kiemelését. A fiút a kimentése után a Haukeland kórházba szállították, életét azonban nem tudták megmenteni.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Bence/168.hu)