Szabadlábon védekezhet a 9 éves gyermek halálát okozó teherautó sofőr

Vallott és sajnálatát fejezte ki a kerítést kidöntő teherautós, aki egy 9 éves kisfiú halálát okozta Pesterzsébeten.

2023. október 12., 10:32

Szerző:

Bár a BRFK a letartóztatását kezdeményezte, az ügyészség úgy döntött, hogy nincs szükség kényszerintézkedésre azzal a teherautóssal szemben, aki egy iskolába tartó 9 éves kisfiú halálát okozta kedd reggel pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskolánál – írja a 24.hu.

A gyermekre egy kőkerítés dőlt rá, amelyet egy teherautó döntött ki. 2023. október 10-én 7 óra 33 perckor Budapest XX. kerület, Mártírok útján egy tehergépkocsi egy iskola udvaráról állt ki, amikor kidöntötte a kerítést, amely rádőlt egy 9 éves kisfiúra, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A gyermek édesanyja is megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A nyomozó hatóság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a balesetet okozó férfit. A férfi a gyanúsítás ellen nem jelentett be panaszt, részletes vallomást nem tett, ugyanakkor kifejezte sajnálatát a történtek miatt és jelezte, hogy együttműködik a hatósággal

– mondta a 24.hu tragédiával kapcsolatos érdeklődésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, hozzátéve, a rendőrség előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatására a kihallgatása után.

A nyomozó hatóság a szükséges kihallgatásokat elvégezte, a helyszíni szemlét lefolytatta, nincs olyan eljárási cselekmény, amelynek eredményét a gyanúsított veszélyeztetni tudná. Emellett, a gyanúsított büntetlen előéletű, és közlekedéssel kapcsolatos szabálysértése sem volt korábban. Bejelentett lakóhellyel, munkahellyel rendelkezik, és az életkörülményei rendezettek.

– áll az ügyészség indoklásában.

Mindezekre való tekintettel a kerületi ügyészség intézkedett a gyanúsított őrizetének megszüntetése, és a férfi szabadítása érdekében. A férfi továbbra is gyanúsítottja az ügynek, csak szabadlábon védekezhet tovább.

(Kiemelt kép forrása: police.hu)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének kezdeményezését követően a belügyminiszter az ország teljes területére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot, 2024. május 24-i kezdettel.