Mégsem a kutyalánc ölte meg az egyéves kisfiút

A boncolási jegyzőkönyv szerint más okozta a tömörkényi gyermek halálát. 

2023. augusztus 9., 11:37

Szerző:

A rendőrségre 2023. július 18-án délelőtt érkezett bejelentés, hogy egy tömörkényi ház udvarán holtan találtak egy egyéves gyermeket. Akkor a 24.hu azt írta, hogy a kisfiú halálát egy kutyalánc okozhatta. Az RTL Híradónak nyilatkozó nagymama szerint más történt, a boncolási jegyzőkönyvre hivatkozva azt mondja, hogy a gyerek halálát kutyaharapás okozta. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói gondatlan emberölés gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A gyerek holttestét az édesanyja találta meg az udvaron. Katolikus szertartás szerint már el is temették az egyéves Danikát – számolt be az acnews. A gyermek halálát követően konfliktus keletkezett a gyászloló családban, az édeasanyaja és anyósa nem úgyanúgy emlékeznek a történtekre. 

„A jegyzőkönyvet csak a kisfiam édesapja kapta meg, én nem. Ő viszont nem áll szóba velem, a tragédiát követően azonnal el kellett költöznöm tőle. A holmimat is csak most, a temetést követően hozhattam el” – mondta az AcNewsnak K. Alexandra az édesanya. „Amikor azon a végzetes napon rátaláltam a kisfiamra, a gerincén vérző sebet találtam. A kutyánk, Siba harapta meg, ez okozhatta a tragédiát. Siba egy talált, németjuhász keverékkutya, az esetet követően elvitték és karanténba helyezték” – nyilatkozta a gyermek anyja. 

„A kutyákat elvitték. A hatósági állatorvos az elvitte őket. Ugye, hogy megtörtént a baj, és akkor másnap délután vitték el őket. Még ezt is én furcsállom, mert első körben azt mondták, hogy nem volt rajta kutyaharapás, a kisgyereken”– nyilatkozta a nagymama. Elmondása szerint a jegyzőkönyben az áll, hogy fulladásos halál, kutyaharapás által. „Ennyit tudunk a boncolási jegyzőkönyvből, amit kaptunk. Csak ennyi volt ráírva, ennél több nem”– tette hozzá a nagymama. 

A nagymama azt mondja, a rendőrök nem árultak el nekik többet. A fia azóta hozzá költözött, a tragédia miatt a közelébe sem megy a háznak, ahonnan egyik napról a másikra a felesége is szó nélkül elment. „Annyit tudunk, hogy állítólag a kihallgatáson nem jelent meg. Én nem tudom megérteni. Amit a temetésen is csinált, nekem nagyon furcsa. Ott álltunk, és ő csak a vége fele kezdett el sírni. De az is olyan volt, mintha erőltetett lett volna. Nekem az se volt őszinte sírás” – mondta a nagymama az RTL-nek. Az apa és a nagymama korábban azt nyilatkozta a Híradónak, hogy az anya a tragédia előtt sem nagyon törődött a kicsivel, többnyire az ágyban fekve nyomkodta a telefonját. A portál úgy tudja, hogy a nő a szüleihez ment, onnan pedig Heves megyébe költözött, és most is ott él. A rendőrség arra hivatkozva, hogy még tart a nyomozás, nem nyilatkozott. 

„Összeomlottam a temetőben. A volt párom, Dániel tőlem méterekre állt. Rám se nézett. Végigsírtam a szertartást. Ott döbbentem rá, hogy Danikát már soha nem kaphatom vissza” – emlékezett a gyászoló Alexandra. A rendőrségi kihallgatásra úgy reagált: „Kedden délután a nyomozó telefonon hívott fel. Azt kérdezte, hol vagyok, miért nem mentem el a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, hogy kihallgasson Danika halálával kapcsolatban. Annyira ideges voltam, hogy elnéztem a dátumot, így kértem másik időpontot. Félek, ha bemegyek a rendőrségre, többé nem jövök ki onnan – árulta el az AcNewsnak az édesanya.

(Kiemelt képünkön egy németjuhász kutya. Fotó: Aline Morcillo / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)