Több, mint öt évet kapott a macskákat késelő rém

Nem tudni mi történt a brightoni biztonsági őrrel.

2021. július 31., 00:40

Szerző:

Steven Bouquet kilenc macskát ölt meg a tengerparti város környékén 2018 októbere és 2019 júniusa között, további hetet megsebesített - írja a BCC hírportálja.

Az 54 éves biztonsági őr tagadott, ám júniusban bűnösnek találták. Az illetékes bíróság öt év és három hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit. Az ítélethirdetést megelőzőn az érintett állattulajdonosok elmondták a bíróságon, hogy milyen fájdalmasan élték meg macskájuk elvesztését.

A férfit azután fogta el a rendőrség, hogy az egyik megölt macska gazdája által kihelyezett biztonsági kamera rögzítette egy újabb támadását. A telefonján később megtalálták a megkéselt macskák közül kettőnek a fényképét, az otthonában pedig egy kést, amelyen macska DNS-t azonosítottak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Macska ül egy londoni üzlet kirakatában 2021. február 28-án. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.