Hello LEGO!

A Lego „határozatlan időre” kivonul Oroszországból.

2022. július 12., 21:09

Szerző:

A dán játékgyártó óriás, a Lego bejelentette, hogy határozatlan időre leállítja tevékenységét Oroszországban a „folyamatos ellátási hiány” miatt – értesült a BBC.

A cég márciusban, Ukrajna inváziója után leállította a termékek Oroszországba történő szállítását, de üzletei továbbra is nyitva maradtak, mivel a legtöbb rivális kiskereskedő kivonult.

A Lego bejelentette, hogy most megszűnteti a partner viszonyt az Inventive Retail Grouppal, amely 81 üzletben forgalmazza a gyár termékeit.

Arról nem tesznek említést, hogy mindez Oroszország Ukrajna megtámadása miatt történt volna.

A Lego szóvivője elmondta: „Amikor a Lego Group leállította az oroszországi szállítást március elején, beszüntettünk minden kereskedelmi tevékenységet, és szinte minden alkalmazottunkat meghosszabbított szabadságra bocsátottuk.”

A cég közölte, leépíti moszkvai székhelyű csapatának nagy részét, 70 alkalmazottat.

(Kiemelt kép: egy gyerek legózik. Fotó: Tobias Hase/dpa Picture-Alliance via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.