Bíróság elé állítják a 16 éves fiút, aki bottal kiverte egy kutya szemét Malcón

2020. május 25., 17:35

Szerző:

December végén egy sérült kutyára bukkant egy család a szlovákiai Bardejovhoz közeli Malcó (Malcov) községben. Úgy tűnt, a kis termetű kutyus szemeit kimarhatta valami, ez ebet egy civil szervezet vette gondozásba, nem sokkal később pedig találtak neki egy új gazdát. Oskarnak nevezték el, de azóta kiderült, hogy Bakónak hívják.

Ahogy kiderült az is, hogy a kutyát egy Malcov küzelében lakó fiú, a 16 éves Kristián vakította meg. Az elkövető maga vallotta be a tettét, sőt, azt is elmondta, hogy nem savval marta ki a kutya szemét, mint az elsőre kézenfekvőnek tűnt, hanem bottal verte ki, miután az eb megharapta őt.

A tinédzser ellen állatkínzás miatt emeltek vádat, kiskorúként akár egy évet is kaphat – írja a Parameter.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.