Észak-Koreában kivégeztek egy Kínából hazatérő férfit, mert a karantén helyett egy közfürdőbe ment

2020. február 14., 12:30

Szerző:

Az észak-koreai hatóságok letartóztattak, majd azon nyomban agyon is lőttek egy Kínából hazatért kereskedelmi tisztségviselőt, aki a kötelező karantént figyelmen kívül hagyva elment egy közfürdőbe – írja a Dong-a Ilbo nyomán a 24.hu.

A dél-koreai lap cikke szerint a férfit 14 napig tartó karanténba helyezték, miután visszaérkezett Észak-Koreába kínai utazásáról, és

az ország lakosainak veszélybe sodrása miatt azonnal ki is végezték.

A hivatalos észak-koreai közlések szerint az országban még senki sem betegedett meg a vírussal, de közben dél-koreai lapok ennek ellenkezőjéről számoltak be. 

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a világ egyik legszegényebb országának számító Észak-Korea egészségügyi rendszere nincs felkészülve egy esetleges járvány megfékezésére.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.