Kórházba vitték Bill Clintont

A volt amerikai elnököt egy nem koronavírushoz köthető fertőzéssel szállították kórházba.

2021. október 15., 06:54

Szerző:

Kórházba került két napja Bill Clinton volt amerikai elnök – erősítette meg helyi idő szerint csütörtök este a kaliforniai Irvine klinika egyik tisztségviselője az MTI szerint.

„Bill Clinton korábbi elnököt kedd este szállították be a Kaliforniai Egyetem Irvine Egészségügyi Központjába egy Covidhoz nem köthető fertőzéssel” 

– közölte Clinton szóvivője, Angel Urena a Twitteren. Kiemelte: a 75 éves politikus állapota javul.

A CNN amerikai hírtelevízió nem sokkal korábban arról számolt be, hogy az Amerikai Egyesült Államok 42. elnökét feltételezett vérmérgezés (szepszis) miatt kezelik a kórház intenzívosztályán.

A CNN a kezelőorvosokra hivatkozva úgy tudja, a politikus nincs lélegeztetőgépen és főleg a magánszféra megőrzése miatt került az intenzívosztályra. Hozzátette: jól reagál az antibiotikumokra, állapota pedig nem hozható összefüggésbe korábbi szívpanaszaival, illetve koronavírus-fertőzéssel.

(Kiemelt kép: Bill Clinton. Fotó: Saul Loeb / AFP)

18:20

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.