Korábbi gócpontban bukkant fel újra a vírus

A turistacélpontokról hazatérőknél veszik észre a fertőzést. 

2021. július 29., 07:24

Szerző:

Hónapok óta először új, belföldi fertőzésből eredő Covid-19-es esetet jelentettek csütörtökön Pekingben, ahol ezt megelőzően több mint 180 napja nem regisztráltak új megbetegedést – adta hírül internetes kiadásában a China Daily című kínai lap. A betegnél azt követően jelentkeztek a Covid-19 fertőzés tünetei, hogy visszatért a délkelet-kínai Hunan tartományból, ahol a Csangcsiacsie nemzeti parkban tett látogatást. Az elmúlt időszakban több, a népszerű turistacélponttal összefüggő esetet regisztráltak Kínában – írja az MTI.

Az országban az utóbbi hetekben a kelet-kínai Csiangszu tartomány székhelyén, Nankingban azonosítottak a koronavírus delta-variánsa okozta eseteket a város nemzetközi repülőterének dolgozói körében. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtöki jelentése szerint az ország szárazföldi részén szerdán 49 új esetet jegyeztek fel, közülük húszat Csiangszuban, hármat a délnyugat-kínai Szecsuanban, és egyet a fővárosban. További 25 eset külföldről beutazó fertőzött volt.

Kínában jelenleg összesen 887 aktív esetet tartanak számon, közülük 23 beteg állapota súlyos. A kínai hatóságok az összesített esetszámhoz nem számolják hozzá a tünetmentes vírushordozókat. A megfigyelés alatt álló panaszmentes fertőzöttek száma jelenleg 411, közülük csupán 16 ember fertőződött meg belföldön. A hivatalos adatok szerint a járvány kezdete óta 92 811 ember betegedett meg Kína szárazföldi részén koronavírus-fertőzés miatt, közülük 4636-an váltak a Covid-19 áldozatává.


(Kiemelt képünk illusztráció: This photo taken on July 28, 2021 shows a medical staff member speaking inside an isolation area at a temporary "Fire Eye" laboratory used for Covid-19 coronavirus testing at an exhibition centre in Nanjing in China's eastern Jiangsu province. STR / AFP)