Esküvőre ment az öngyilkos merénylő, 62 embert rántott magával a halálba

Főleg nőket és gyerekeket.

2019. augusztus 18., 07:27

Szerző:

Hatvanhárom halálos áldozata és 182 sebesültje van annak az öngyilkos merényletnek, amelyet helxyi idő szerint szombat este 10 óra 40 perc körül követtek el Kabulban egy esküvőn - közölték afgán hatósági források. Naszrat Rahimi belügyminisztériumi szóvivő hozzátette, hogy az áldozatok közt sok a nő és a gyerek.

Fotó: MTI/EPA

A személyzet szerint a rendezvényre mintegy 1200 embert hívtak meg a Dubai City központba, amely a főváros nyugati részében fekszik. 

A zömében síiták lakta városrészben elkövetett merényletet a tálibok közleményben elítélték, és tagadták, hogy bármilyen közük lenne hozzá. A radikálisok szóvivője, Zabihullah Mudzsáhid Twitteren leszögezte: senkinek sincs joga nőket és gyerekeket megölni.

A merényletért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.