Saját testével védte lányát egy apa az ostravai kórházban történt támadásban, így ő kapta a halálos lövést

2019. december 11., 15:56

Szerző:

Hat ember halt meg kedden, miután a 42 éves Ctirad Vitásek az ostravai kórház traumatológiai osztályának várótermében lövöldözni kezdett. Az egyik áldozat, egy férfi saját testével védte lányát – írja a Parameter.sk.

A támadó a váróteremben lévőkre lőtt, közvetlen közelről fejre, nyakra és mellkasra célzott. Négy áldozat a helyszínen meghalt, ketten műtét közben vesztették életüket, két személy állapota pedig kritikus.

Az egyik férfi lányával várakozott. Amikor a támadó lövöldözni kezdett, az apa saját testével takarta el gyerekét, így a golyó őt találta el. A férfit ugyan még sikerült újraéleszteni, de sérülései olyan súlyosak voltak, hogy másfél órával később meghalt.

Az elkövető elmenekült a helyszínről, de amikor a rendőrök megtalálták az autóját, a férfi főbe lőtte magát.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.