Óriási haderőfejlesztésbe kezd Oroszország

Oroszország jövőre növelni fogja fegyveres erőinek létszámát, egy új hadtestet és egy flottillát állít fel.

2023. október 25., 20:59

Szerző:

„Államunk függetlenségének és biztonságának hatékony védelme érdekében intézkedések együttesét fogjuk meghozni a fegyveres erők bővítése, létszámának növelése és megerősítése érdekében. Egyebek között jövőre egy újabb hadtest, hét hadosztály, 19 dandár, 49 ezred és egy flottilla felállítását tervezük”

– közölte Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a testület szerdai moszkvai ülésén.

Medvegyev azt hangoztatta, hogy a világban és Oroszország körül továbbra is feszült a helyzet. Ez a megállapítás, mint mondta az ukrajnai „különleges hadművelet” övezetére és a szomszédos országokra, ahol a NATO folyamatosan növeli katonai potenciálját, egyaránt érvényes.

Medvegyev közölte: idén, az év eleje óta közel 385 ezer ember lépett katonai szolgálatba, közülük 305 ezer szerződéses katona, mintegy 80 ezer pedig önkéntes. A politikus szerint naponta több mint 1600-an szerződnek a hadsereghez.

(Kiemelt kép: Dmitrij Medvegyev volt kormányfő, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese és a kormányzó Egységes Oroszország párt elnöke (k) látogatást tesz az Orenburgi területen lévő Tock katonai bázison 2022. augusztus 5-én. MTI/AP/Szputnyik/Pool/Jekatyerina Stukina)