Barátságos futballmeccset rendeztek egy mexikói börtönben két kartell tagjainak, 16-an haltak meg

2020. január 2., 11:34

Szerző:

A La Jornada és a BBC írja, hogy Mexikóban az egyik Zacatecas állami börtön udvarán barátságos futballmérkőzést rendeztek december 31-én két háborúban álló drogkartell, a Del Golfo és a Los Zetas tagjai között. A találkozó gyorsan mészárlásba fordult, 16-an vesztették életüket – vette észre a Nemzeti Sport.

A meccs szervezői meghívták a rabok családtagjait, hozzátartozóit is, hogy szurkolhassanak, így nők és gyermekek is voltak a lelátókon.

Az elítéltek azonban a sípcsontvédőjük alá különböző kézifegyvereket és késeket rejtettek. Így, mikor a találkozó még szinte el sem kezdődött, az azonnal átcsapott mészárlásba.

A beszámolók szerint majdnem két és fél órán át tartott a tömegverekedés, ennyi idő után tudták csak szétválasztani a felfegyverkezett rabokat a börtönőrök és rendőrök.

A meccsen 16-an vesztették életüket, öten pedig súlyosan megsérültek. A sérültek közt gyermekek is vannak.

Arra egyelőre se a börtön vezetősége, se a rendőrség nem tudott választ adni, hogyan történhetett meg mindez. Az ügyben nyomozás indult.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.