Ezért fog börtönvarrodában dolgozni az orosz ellenzék vezetője

Navalnij elárulta, miért a varrodát választotta.

2021. december 7., 14:46

Szerző:

Börtönvarrodában fog dolgozni Alekszej Navalnij ellenzéki politikus, aki – miután csalás és pénzmosás címén elítélték, Vlagyimir megyében tölti börtönbüntetését – közölte kedden a Kommerszant című napilap.

Navalnij instagram-bejegyzésében azt írta, azért fog varrodában dolgozni, hogy közelebb kerüljön „a tömeghez”. Közölte, hogy a felkínált munkák közül a gondnoki, a szakácsi, a péki, a segédmunkási helyett a „varrónőit” választotta.

A Kreml egyik legélesebb bírálójának tartott Navalnij jelenleg két és fél éves szabadságvesztését tölti a Vlagyimir megyei Pokrovban, írja az MTI. Az úgynevezett Yves Rocher-ügyben gazdasági bűncselekmény miatt kiszabott, de felfüggesztett szabadságvesztését azért kell leülnie, mert a FSZIN (orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat) szerint sorozatosan megsértette a feltételes szabadlábra helyezés előírásait.

Navalnij és társai ellen szélsőséges közösség létrehozása címén is eljárás indult.

(Kiemelt kép: A moszkvai Babuskinszkij kerületi bíróság sajtószolgálata által közreadott képen Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető (b) egy üvegezett fülkében áll perének tárgyalásán 2021. február 5-én. Fotó: Babuskinszkij kerületi bíróság / MTI/EPA)

Tegnap 21:06

A „barátságtalan államokhoz” kötődő külföldi tulajdon, köztük ukrán üzletemberek vagyontárgyainak államosításáról fogadott el pénteken határozatot az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím államtanácsa, a listán mintegy félezer objektum szerepel.

Tegnap 17:53

Januárban 53 éves mélypontra süllyedt Amerikában a munkanélküliségi ráta. A szabadidős- és vendéglátóipar 128 000 új munkahelyet teremtett, és ezzel az összes ágazat élére állt. Jelentősen bővült még a szakmai és üzleti szolgáltatások (82 000), a kormányzati szektor (74 000) és az egészségügy (58 000).