Djokovic már biztosan döntős

Három szettben legyőzte a selejtezőből indult orosz Aszlan Karacevet.

2021. február 18., 12:28

Szerző:

A férfiaknál elsőként a világelső és címvédő szerb Novak Djokovic jutott be a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután csütörtökön három szettben legyőzte a selejtezőből indult orosz Aszlan Karacevet.

 A két játékos a korábbi napok szigorítása után ismét nézők előtt léphetett pályára a Melbourne Parkban.

Az Australian Open nyolcszoros bajnoka végig irányított, a pályafutása első Grand Slam-tornáján szereplő rivális - bár nem volt megilletődött - nem tudta vele tartani a lépést. A találkozó nagyon egyoldalúan indult, a szerb 6:3, 5:1-re vezetett, s bár innen még Karacev szépített, a háromszettes vereséget nem tudta elkerülni. A mérkőzés majdnem két órásra sikerült.

A pályafutása 18. GS-győzelmére hajtó Djokovic az orosz Danyiil Medvegyev és a görög Sztefanosz Cicipasz pénteki párharcának továbbjutójával találkozik majd a vasárnapi fináléban, míg Karacev azzal vigasztalódhat, hogy parádés menetelésének köszönhetően a 114.-ről várhatóan a 42. helyre jön fel a világranglistán.

(Kiemelt kép: A szerb Novak Djokovic (b) és az orosz Aszlan Karacev mérkőzése az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében a melbourne-i Rod Laver Arénában 2021. február 18-án. MTI/AP | Hamish Blair)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.