Cristiano Ronaldo megnyitotta marokkói szállodáját a földrengés után hontalanná vált emberek előtt

Ronaldo, aki most a szaúd-arábiai al-Nassr játékosa, a portugál Pestana csoporttal közösen nyitotta a Pestana CR7 név alatt működő négycsillagos szállodát tavaly márciusban Marrakes belvárosának nyugati peremén, egy aránylag új negyedben, ahol főleg luxusszállodák épültek. Itt kapnak egy időre szállást azok,  akiknek a földrengés miatt nincs hová menniük.

2023. szeptember 10., 18:39

Szerző:

Nem Cristiano Ronaldo az egyetlen, aki törődik a pusztító földrengés túlélőivel – írja a spanyol napilap, a Marca értesülései alapján a Euronews. Számos intézmény felajánlotta, hogy befogad rászorulókat, akik az utcára kényszerültek a szombatra virradó éjjel történt földrengés után.

Egy spanyol turista beszámolóját idézve azt írja a Le Figaro, hogy sokan összeverődtek a hotel halljában szombaton, főleg külföldiek, akik az utcán töltötték a földrengés éjszakáját, és szombaton reggel jutott el hozzájuk a hír, hogy a Pestana CR7-ben egy időre ingyen megszállhatnak.

Az országot péntek éjjel rázta meg a rabati székhelyű geológiai központ szerint 7-es erősségű rengés, amelynek epicentruma a közép-marokkói Al-Hauz tartományban, Marrákestől 72 kilométerre délnyugatra volt. Az amerikai földtani intézet (USGS) 6,8-as erősségűnek mérte a földmozgást. A belügyi tárca közlése szerint a halottak nagy részét, 1293 embert a Magas-Atlasz-hegységben lévő al-Hauzban, illetve, 452 embert, a közelben lévő Tarudantban találták. Al-Hauzban a hadsereg tábori kórházat hozott létre – tudatta a MAP marokkói hírügynökség. Az epicentrumhoz legközelebb eső városban, Marrákesben több történelmi jelentőségű épület megrongálódott, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő belvárosban egy mecset minaretje leomlott.

(Kiemelt képünk: Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa részt vesz a 15. dubaji nemzetközi sportkonferencia keretében tartott Globe Soccer Awards díjátadóján a dubaji Armani Hotelben 2020. december 27-én. MTI/EPA/Ali Haider)

 

Vlagyimir Putyin ellen tavaly óta elfogatóparancs van érvénybe, ami eléggé behatárolja azt, hogy az orosz elnök mely országokba látogathat el büntetlenül.