Több tonna adományt visz Marokkóba a Magyar Református Szeretetszolgálat

Így elsőként több tonna adományt szállítanak a földrengésben leginkább érintett térségekbe.

2023. szeptember 10., 09:43

Szerző:

A Magyar Református Szeretetszolgálat képviseletében Juhász Márton ügyvezető igazgató, valamint Hegedűs Gábor, az MRSZ Kutató-Mentőcsapatának vezetője a mai napon Marokkóba indul, hogy segítséget nyújtsanak a péntek éjszakai földrengés károsultjainak – írja a 24.hu

A Magyar Református Szeretetszolgálat a földrengés másnapján felvette a kapcsolatot a mentést irányító helyi és nemzetközi szervezetekkel, hogy hathatós segítséget nyújthasson a bajbajutottak számára. A marokkóiak tájékoztatása szerint jelenleg leginkább humanitárius segítségre, így élelmiszerre, tisztálkodási szerekre, takarókra van a legnagyobb szükségük a helyieknek, akiknek otthonukat egyik pillanatról a másikra elpusztította a rendkívüli erejű földrengés. Az adományok célba juttatása mellett felmérik a helyi szükségleteket – az MRSZ Kutató-Mentőcsoportja pedig már készenlétben van, hogy szükség szerint akár hétfőn útra kelhessenek erősítésként, akárcsak tették februárban a Törökországot sújtó földrengés után.

A Marokkói Királyság történelmének legerősebb földrengése pusztított péntek éjjel. A Richter-skála szerinti 6,8-as erősségű földrengésnek már több mint kétezer halálos áldozata van, rengeteg a sérült, és emberek ezreinek vált lakhatatlanná az otthona, veszélyeztetetté az élete.

(Kiemelt képünk illusztráció, adományt pakolnak a szeretszolgálat tagjai. Fotó: Református Szeretetszolgálat Facebook oldala)