Rejtélyes ciánmérgezés: hat külföldivel végzett a méreg

Hat külföldi holttestére bukkantak kedden késő este egy szállodai szobában Bangkokban. A vendégekkel a thaiföldi rendőrség szerint valószínűleg ciánmérgezés végzett, és a feltételezett elkövető is az áldozatok között van. 

2024. július 17., 12:50

Szerző:

A ciánmérgezés igen gyors lefolyású: a Grand Hyatt Erawan luxusszállodában található szobában teáscsészéken és egy teáskannában találták meg a  halálos mérget. A halottak hozzátartozóinak kihallgatása során kiderült, hogy a tragédia háttérben egy befektetéssel kapcsolatos elszámolási vita áll.

A thaiföldi rendőrség közleménye szerint a hat vietnámi származású áldozat közül ketten amerikai állampolgárok voltak. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) támogatja a helyi rendőrséget a nyomozásban – tették hozzá.

A boncolás eredménye a következő napon várható. A vietnámi kormány közölte, hogy bangkoki nagykövetség szorosan együttműködik a thaiföldi hatóságokkal, az amerikai külügyminisztérium pedig közölte, hogy figyelemmel kíséri a helyzetet. A nyomozásért a helyi hatóságok felelnek.

Több emberrel végzett egy vadász Németországban

Több ember életét vesztette vagy megsebesült vasárnap egy támadásban egy baden-württembergi kisvárosban – jelentette a Bild című német lap alapján az MTI.

Az eset Lautlingenben történt, az elkövető a hírek szerint egy vadász volt. Az első sajtójelentésekben nem szerepelt, hogy a tettes pontosan milyen módon végzett az áldozatokkal.

A rendőrség megerősítette, hogy több ember meghalt a támadásban. A szóvivő szerint az elkövető már nem jelent veszélyt.

Reuters információi szerint a helyi rendőrség azt közölte, hogy egy  férfi megölte magát és két másik embert egy támadásban vasárnap a németországi Baden-Württemberg tartomány Lautlingen nevű falujában egy otthonban. Két nő súlyosan megsérült a támadásban.

dw.com úgy tudja, hogy két férfit és egy nőt találtak holtan, a feltételezett elkövető is az elhunytak között van.

(Kiemelt kép: A Thai Királyi Rendőrség sajtótájékoztatója a bangkoki Lumpini Rendőrőrsön 2024. július 17-én. Fotó: Chanakarn Laosarakham / AFP)