Autóba rejtett bomba robbant egy oroszpárti szerkesztőségnél Melitopolban

Zaporizzsja megye orosz adminisztrációja terrorcselekménynek minősítette az autóba rejtett bombát, mely az oroszpárti ZaTV szerkesztősége mellett, Melitopolban.

2022. október 25., 15:36

Szerző:

Egy autóba rejtett bomba robbant egy oroszpárti propagandacsatorna, a ZaTV szerkesztősége mellett a március elején súlyos harcok árán elfoglalt Melitopol városában – jelentette Vlagyimir Rogov, az Oroszország által illegitim módon elcsatolt Zaporizzsja adminisztrációjának egyik vezetője szerdán. Többen megsérültek, köztük a propagandacsatorna alkalmazottjai is – írja a Telex.

Az oroszok szerint terrortámadás, de az elkövetkező nem jelentkezett

A 2 kiló TNT robbanóerejének megfelelő, házi készítésű bomba okozta robbanást a régió orosz adminisztrációja terrortámadásnak minősítette, de egyelőre senki nem vállalta érte a felelősséget. Hasonló támadást már tavasszal is elkövettek Melitopolban, akkor a szakértők úgy vélték, az ilyen merényletek az addigi békés tiltakozó akciók partizánháborúvá fajulását jelezhetik, de végül nem alakult ki fegyveres ellenállás a területen. 

(Kiemelt képünk: MELITOPOL, UKRAINA - OKTÓBER 25.: Egy autóbomba robbanásának helyszíne egy helyi televíziónak otthont adó épület előtt Melitopolban (Zaporizzsjai terület, Ukrajna) 2022. október 25-én. Fotó: Stringer / Anadolu Ügynökség STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)