Ukrán ellenállók robbanthattak az orosz ellenőrzésű Melitopolban

Autóbomba robbant az Oroszország által ellenőrzött ukrajnai Melitopol városban hétfőn, több ember megsérült. Oroszország azt állította, hogy ez „ukrán szabotőrök” műve volt, de nem szolgáltatott bizonyítékot az állítás alátámasztására.

2022. május 30., 21:18

Szerző:

„Május 30-án állítólag robbanás történt Melitopol központjában, egy lakóház közelében a humanitárius segélyek szétosztása idején, amelyet ukrán szabotőrök szerveztek”

– közölte az orosz vizsgálóbizottság.

Az előzetes információk szerint a robbanás következtében három ember megsérült. Melitopol polgármestere, Ivan Fedorov is beszámolt a robbanásról, hozzátéve, hogy az egy olyan épület közelében történt, amely az Oroszország által kinevezett közigazgatás vezetőjének tulajdona. Szerinte lehetséges, hogy a robbanás a helyi ellenállás műve volt, mivel a város lakói továbbra is tiltakoznak a megszállás ellen.

(Kiemelt képünk: Melitopol Forrás: Twitter)

A zambiai Ndolában a legfelsőbb bíróság csütörtökön felmentette a gyerekkereskedelem gyanújával hét hónappal ezelőtt őrizetbe vett horvát állampolgárokat – közölte Vedrana Simundza Nikolic, a horvát igazságügyi minisztérium államtitkára. A hírt a külügyminisztérium is megerősítette.

2023. június 1., 16:50

Megváltozott a Donyeck megyei Bahmut városánál a hadművelet formátuma, ezért átmenetileg szünetelnek a harcok – jelentette ki Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka csütörtökön az Ukrajinszka Pravda hírportálnak adott nyilatkozatában.