Ukrán ellenállók robbanthattak az orosz ellenőrzésű Melitopolban

Autóbomba robbant az Oroszország által ellenőrzött ukrajnai Melitopol városban hétfőn, több ember megsérült. Oroszország azt állította, hogy ez „ukrán szabotőrök” műve volt, de nem szolgáltatott bizonyítékot az állítás alátámasztására.

2022. május 30., 21:18

Szerző:

„Május 30-án állítólag robbanás történt Melitopol központjában, egy lakóház közelében a humanitárius segélyek szétosztása idején, amelyet ukrán szabotőrök szerveztek”

– közölte az orosz vizsgálóbizottság.

Az előzetes információk szerint a robbanás következtében három ember megsérült. Melitopol polgármestere, Ivan Fedorov is beszámolt a robbanásról, hozzátéve, hogy az egy olyan épület közelében történt, amely az Oroszország által kinevezett közigazgatás vezetőjének tulajdona. Szerinte lehetséges, hogy a robbanás a helyi ellenállás műve volt, mivel a város lakói továbbra is tiltakoznak a megszállás ellen.

(Kiemelt képünk: Melitopol Forrás: Twitter)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.