A brit hírszerzés szerint Oroszország lakott területeket vesz célba Ukrajnában

Az orosz előrenyomulást az utánpótlási vonalak elleni ukrán támadások lassítják.

2022. március 6., 08:58

Szerző:

A brit katonai hírszerzés szerint az ukrán ellenállás léptéke és ereje továbbra is visszaszorítja Oroszországot – írja a Sky News. Szerintük Oroszország Ukrajna lakott területeit vette célba, hasonlóan az 1999-es csecsenföldi és a 2016-os szíriai esethez.

Hozzáteszik, hogy az orosz előrenyomulást az utánpótlási vonalak elleni ukrán támadások lassítják.

(Kiemelt képünk: A képen egy harcok következtében lerombolt iskola látképe látható az ukrán Harkiv város központjától nem messze, az ukrán-orosz határtól mintegy 50 km-re fekvő ukrán Harkiv városától 2022. február 28-án. Fotó: Szergej BOBOK / AFP)

15:48

A NATO jóval 300 ezer fő fölé emeli magas készültségi katonai erőinek létszámát, hogy kezelni tudja az Oroszország által jelentett biztonsági kihívásokat – jelentette ki Jens Stoltenberg a szervezet főtitkára hétfőn, a szövetséges országok madridi csúcstalálkozója előtti brüsszeli sajtótájékoztatóján.

2022. június 27., 14:05

Negyvenhárom amerikai állam összesen több mint egymillió szavazója állhatott át a republikánusok táborába tavaly, írta az AP amerikai hírügynökség hétfőn választói regisztrációs adatokra hivatkozva.