Válaszolt az LMP Hajdu Mária kilépésére, de abban nem volt köszönet

Az LMP egyik alapítótagját egy kérdés miatt függesztették fel, ezért kilépett, és elindul a '22-es választáson.

2022. február 10., 10:48

Szerző:

„Mondj igazat, betörik a fejed” – osztotta meg szerdai posztjában Hajdu Mária, az LMP egyik alapítótagja, miután a pártja fegyelmi eljárást indított ellene, valamint párttagságát is felfüggesztették. Hajdu szerint mindez egy korábbi posztja miatt történt, amiben azt a kérdést tette fe, hogy „Vajon vezet-e a közös ellenzéki út, egy a végzettségéről hosszú hónapokig hazudozó jelölttel, Hajnal Miklóssal felfelé?” Választ nem kapott, csak megrovást.

Csütörtökre a politikus panaszát tettek követték: kilépett az LMP-ből, és függetlenként elindul a '22-es választáson Hegyvidéken Hajnal Miklós és Fürjes Balázs ellen. Hajdu szerint ő lesz a megoldás a választókerület számára ugyanis jelenleg mindkét oldal csak az önös érdekeit nézi. „Egyik oldalon a Nemzeti Együttműködés mindent uralni akaró Rendszere [...] Ami a másik oldalon van, az az elvek nélküli összefogás, amely szintén nem megoldás” – véleményezte a Fideszt és az egységes elenzéket.

Az LMP-t még szerda este megkerestük az üggyel kapcsolatban, amelyre másnap kaptunk választ:

„Hajdu Mária felháborodása álságos, nyilván pontosan tudta, hogy nyilatkozata provokáció, aminek következményei lesznek.”

A párt kijelentette, hogy az ellenzéki jelöltek támogatása mellett döntött. Hozzátették, hogy aki ezzel ellentétes véleményen van a döntést követően, az nem lehet utána a politikai közösség tagja.

Az ügyben Hajnal Miklóst is kerestük, amint sikerül elérnünk, cikkünket frissítjük.

 

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.