Kilép az LMP-ből és független jelöltként indul Hajdu Mária - Hajnal Miklós ügye miatt kényszerült a lépésre

A politikus közösségi oldalán jelentette be a hírt, miután az LMP felfüggesztette tagságát.

2022. február 10., 08:45

Szerző:

„Az elmúlt napok történései után úgy döntöttem, hogy 13 év után kilépek az LMP-ből, és képviselőjelöltként elindulok az országgyűlési választásokon. Hosszú út vezetett ide, nem kevés küzdelem”, írja közösségi oldalán Hajdu Mária.

„Egy biztos: mára nem maradt hiteles politikai erő, mindkét oldalt kizárólag az önös érdekeik vezérlik, éppen ezért indulok független jelöltként”

- tette hozzá írásában a politikus. Bejelentése értelmében Hajdu Hegyvidék, tehát a 3. számú választókerületben indul a 2022-es országgyűlési választásokon. 

Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy Hajdu ellen az LMP fegyelmi eljárást indított, valamint felfüggesztette tagsági jogviszonyát szerdán. A politikus akkor is közösségi oldalán osztotta meg az információt. 

Hajdu beszámolója szerint mindez azért történt, mert egy másik posztjában arra volt kíváncsi, hogy

 „Vajon vezet-e a közös ellenzéki út, egy, a végzettségéről hosszú hónapokig hazudozó jelölttel, Hajnal Miklóssal felfelé?”

A felfüggesztéséről szóló posztban hozzátette, hogy Márki-Zay Péternek címzett kérdésére nem kapott választ. Emellett bejegyzésében kritizálta az ellenzéket, köztük az LMP-t is, amiért kiállnak Hajnal Miklós mellett, aki Hajdu véleménye  szerint sokkal kevésbé elkötelezett a Hegyvidék ügyei mellett, mint a szintén momentumos Vadász Gábor. 

Hajdu szerint egyik politikai oldal  sem nyújt megoldást az emberek problémáira.
 
„Mindkét oldal bizonyított már. Az egyik eredménye a mohó, dömperként robogó nemzeti burzsoázia. A másik sem brillírozott: bizalmat kapott a fővárosban, de nem tud élni a lehetőséggel”

– fogalmazott Hajdu az indulását bejelentő  posztban. „Amíg a NER és az elveit egymás után mind feladó összefogás ölre megy a hatalomért, senki sem törődik a kiszolgáltatottakkal, és senki sem védi meg az profittól a természetet. Egy jobboldali kormánytól ezt nem is várom, az ellenzéktől viszont elvártam volna. De ezeket a baloldali célokat beáldozták, csak üres jelszavakban léteznek”- tette hozzá.

(Kiemelt kép: Hajdu Mária. Fotó: Máthé Zoltán/MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.