Tiborcz István válaszolt Magyar Péternek

Tiborcz István is szóba került Magyar Péter legújabb Facebook-posztjában. Orbán Viktor veje szűkszavúan reagált a leírtakra. 

2024. február 13., 19:02

Szerző:

„Ahogy eddig is, így most is állok az Ön és a sajtó rendelkezésére a gazdasági tevékenységem és társadalmi szerepvállalásommal kapcsolatban. De ahogy korábban, a jelenben sem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni. Vannak olyan emberek, akik a gazdasági életből kikerülve politikai hatalmat akarnak szerezni, és vannak azok, akik a gazdasági életben igyekeznek értéket teremteni az építészeti örökségünk megmentésével és munkahelyek teremtésével. Nem vagyunk egyformák” – így reagált Tiborcz István a Magyar Hangnak arra a kérdésére, hogy mit szól Magyar Péter újabb Facebook-posztjához, amelyben ő is meg lett nevezve.

Magyar Péter volt felesége, Varga Judit lemondása után kezdte el keményen kritizálni a kormányt, kiemelten Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét. A vasárnap este adott Partizán-interjúban már azt is mondta, hogy „a fél ország pár család kezében van”. Legutóbbi posztjában pedig egyenesen Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének írt: 

„Kedves István, 
Te egy igazán tehetséges ember vagy, 37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak (már előre kiadva állami cégeknek). És ugye ez csak ami már a neveden van. Milyen egyéb cégeket veszel át mostanában? Összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kaptál/vettél át a portfóliód összerakásához? 
Mi a titkod? Oly sokan szeretnének inspirálódni a sikersztoridból, hiszen oly sok magyar ember járt jó iskolákba, dolgozik rengeteget és valahogy nekik nem állnak össze ilyen szerencsésen a csillagok. 
Mi a célod? Ha tíz év múlva még egy nullával több lesz a hosszú számsor végén, az már elég? Jártál mostanában borsodi falvakban, ahol a gyerekek néha télen is meleg ruha nélkül játszanak az udvaron?”

(Kiemelt képünkön Tiborcz István. Fotó: Merész Márton / 168)