Szivárványzászlókkal trollkodták szét a németek Orbán Viktor videóját

Így tiltakoznak a sokak szerint melegellenes magyar pedofiltörvény ellen.

2021. június 23., 13:14

Szerző:

Több ezer szivárványzászló és „Love is Love”, vagyis „A szerelem az szerelem” kommentek lepték el a miniszterelnök szerdán megosztott Facebook-videóját. A németek így fejezték ki a magyar kormányfő felé a nemtetszésüket a pedofiltörvény melegeket érintő passzusai miatt. A kommentháborúba beszálltak a magyarok is. 

Ahogy arról korábban írtunk, Jankovics Marcellt kedden temették el. A Kossuth- és Balázs Béla díjas művész búcsúztatóján Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott. Erről készült a kormányfő közösségi oldalán megosztott videó. „Jankovics Marcell az egyik utolsó polihisztor volt, akit a földünk a hátán hordott, lenyűgöző életművet hagyott hátra” – mondta a miniszterelnök a Nemzet Művésze temetésén. A videót az összes létező szivárványos giffel elárasztották a németek. A magyarok ezen felháborodtak. Szerintük gyalázatos, hogy egy halott emléke felett trollkodnak a németek. Egyikük például erős mondattal válaszolt:

„Nagyon mélyre süllyedtetek! Még néhány év, és csak melegekből, feketékből és muszlimokból álltok. Akkor majd a magyar családok, akik csak férfiak és nőkből állnak, nevetni fognak rajtatok.”

A németek amúgy nem először mondanak véleményt a sokak szerint melegellenes magyar pedofiltörvény ellen. A szerdán este kilenc órakor kezdődő a német–magyar Eb-mérkőzésre is provokatív módon várták volna a magyar válogatottat. A németek szivárványszínűre akarták kivilágítani a müncheni Allianz Arénát. Az ötletet végül az UEFA elkaszálta. Ehelyett három város stadionját: a frankfurtit, a berlinit és a kölnit is szivárványszínbe borítják. A sajtóhírek szerint München városát szivárványzászlókkal fogják feldíszíteni. A magyar miniszterelnök az akcióra még nem reagált, de váratlanul lemondta az előre eltervezett müncheni utazását a német–magyar meccsre.

(Kiemelt kép: Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

 

 

 

 

 

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.