Szijjártó a Hír TV-ben: Leírta mindenki, hogy egy szar alak vagyok, amiért Lavrovval találkoztam

A külügyminiszternek rosszul esett, hogy miközben ő csak az energiabiztonság miatt találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, aközben csúnyákat írt róla a magyar sajtó.

2022. október 10., 20:21

Szerző:

A Hír TV műsorán reagált Szijjártó Péter külügyminiszter arra, hogy bírálatok érték New York-i találkozóját Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, akivel az ukrajnai agresszió miatt egy másik EU-tagállam minisztere sem tartott megbeszélést az ENSZ közgyűlése alatt. Szijjártó élesen kikelt bírálói ellen, és a Blikk szerint azt mondta,

„Persze leírta mindenki, hogy micsoda egy szar alak vagyok, hogy a Lavrovval találkoztam New Yorkban.”

A miniszter szerint azonban az energiapolitika és földgázszállítás terén az oroszok eddig minden ígéretüket állták, többek között a Török Áramlaton szállítandó gáz ügyében is, így nincs oka kételkedni a megbeszélései eredményében:

„(...) az a kérdésem, hogy ha én ott nem találkozom vele, akkor ki tudja garantálni, hogy a késleltetett fizetést meg tudjuk oldani a Gazprommal? Vagy ki tudja garantálni, hogy a garantált 5,8 millió köbmétert a Gazprom naponta behozza nekünk?” – tette még hozzá Szijjártó.

A teljes beszélgetést itt lehet visszanézni:

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)