Szijjártó Péter Moszkvában lép fel

Szijjártó Péter moszkvai energiakonferencián vesz részt, szankciókkal sújtott emberekkel is beszélget majd. 

2022. október 10., 16:45

Szerző:

„Globális energiatrendek: ma és holnap” – ez a címe annak a panelbeszélgetésnek, amelyen Szijjártó Péter is részt fog venni csütörtökön Moszkvában, írja a 444.hu. 

A rendezvény programja  szerint az orosz miniszterelnök-helyettessel, valamint orosz vállalatok, a Gazprom Neft, a Novatek és a VEB.RF vezetőivel fog együtt szerepelni. Ők mind szerepelnek a nyugati szankciós listákon. A beszélgetésre a háromnapos Orosz Energiahéten kerül sor. A rendezvény honlapján Putyin elnök köszönti a résztvevőket azzal, hogy Oroszország megbízható és felelősségteljes energiaexportőr, annak ellenére is, hogy évek óta példátlan nyomást helyeznek az országra. 

A konferencia programja szerint Szijjártó Péter az egyetlen európai uniós résztvevő. 

Többnyire orosz politikusok és vállalati emberek fognak beszélgetni, rajtuk kívül egy török minisztert, valamint afrikai és ázsiai meghívottak található a listán. 

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter és Szergej Lavrov kézfogása 2022. szeptember 22-én, New Yorkban. Fotó: Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldala.)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.