Rogán Antal minisztériuma rúdtáncos sportegyesületet is támogat

Dollhouse Sportegyesület 4 millió forint támogatást kap Rogán Antal minisztériumától.

2024. július 1., 12:37

Szerző:

A Fidesszel, a Klebelsberg Központtal és a Magyar Államkincstárral is kötött szerződést Rogán Antal minisztériuma a kampányidőszakban – derült ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda április 1. és május 31. között kötött szerződéslistájából, amit pénteken töltöttek fel a kormány oldalára – írja a Telex.

A Klebelsberg Központ feladata az volt, hogy a KRÉTA-n keresztül eljuttassa Orbán Viktor levelét azoknak a szülőknek, akiknek a gyereke kapott a 140 ezer kiosztott laptopból. A Fidesz felhasználási jogot biztosított valamilyen célra a kampányidőszakra a minisztériumnak. Hogy pontosan mi szerepel a nagyobbik kormánypárt és a kabinetiroda szerződésében, nem derül ki a dokumentumból.

 

Rogán Antal minisztériuma négymillió forinttal támogatja a rúdtánc sportot

Ennél is érdekesebb a második oldalon a támogatói okiratok listája. Idén is 3 millió forintot kap a kormányközeli Batthyány Lajos Alapítvány a működésére és szakmai programjaira, de ennél jóval meghökkentőbb, hogy

4 millió forintos támogatás jut egy rúdtáncos klubnak, a Dollhouse Sportegyesületnek.

A Villányi úton működő rúdtáncos klub szakmai programjait és működését támogatja Rogán minisztériuma 2024-ben.

A Magyar Hang korábbi cikke szerint a Dollhouse Sportegyesület 2023-ban is 4 millió forintot kapott a Miniszterelnöki Kabinetirodától. Az egyesületet 2023. március 27-én jegyezték be, és Rogán Antalék azóta nyújtanak nagylelkű támogatást a minisztérium költségvetéséből.

A rúdtáncos klub ügyvezetője Zsumberáné Markó Ágnes, aki tíz éve több nyilvánosan elérhető szerződésben a Fidesz parlamenti frakciójának munkatársaként szerepelt. 2014 áprilisában Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetőjeként rendelt imázs tanulmányt a StrategoPoliS Stratégiai elemző és kommunikációs tanácsadó Kft-től. A szerződésben a megrendelő (Fidesz-frakció) kapcsolattartójaként Zsumberákné Markó Ágnes nevét adták meg. Pár héttel később a Fidesz-frakció nevében már maga Zsumberákné kötött szerződést Huth Gergely cégével, a Pesti Srácok korábbi kiadójával, a Gerilla PresS Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft.-vel.

 (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)

10:14

A tegnap óta hatályos gyermekvédelmi törvény szerint az a gyermekvédelemben dolgozó szakember, aki nem felel meg a „kifogástalan életvitel”  követelményének, jogviszonyát azonnali hatállyal meg kell szüntetni, és végkielégítésre sem lesz jogosult. Sokan inkább elhagyják a pályát, minthogy alávessék magukat a megalázó vizsgálatnak, mások pedig munkaügyi perre készülnek.