Havas Henrik nagy titkot vallott be: megdöbbentő, ki tiltotta meg neki, hogy Rogán Antalt kritizálja

Havas Henrik elképesztő dolgot vallott be Rónai Egon és Magyar Péter botránya kapcsán.

2024. június 12., 08:37

Szerző:

Havas Henrik is hozzászólt a vitához, amit Magyar Péter botrányos ATV-s interjúja robbantott ki. A TISZA párt vezetőjét élő adásban vonta felelősségre Rónai Egon, hogy miért nem ment be korábban a stúdióba, egy dossziét is elővéve, ami állítólag tartalmazta a bizonyítékokat, hogy Magyar Pétert hányszor hívták hiába. Erre a politikus kiviharzott a stúdióból, majd egy listát készített arról, hogy az ATV-nél hányan dolgoznak a Hit gyülekezetétől. A döbbenetesen kínos interjút alább tudja visszanézni.

Havas Henrik keményen kritizálja Rónai Egont

Havas Henrik a mostani munkahelyén, a Frisshirek.hu-n jelentetett meg egy jegyzetet arról, ami a korábbi munkahelyén, az ATV-nél történt.

„Szakmai véleményem a következő: Rónai Egon – akit kollégaként eddig becsültem – ezt jól elb@szta. Aki csak egy picit gondolkodik, az tudhatja, hogy egy interjút nem lehet azzal kezdeni, hogy a vendég elé tolok egy dossziét”

– írja Havas Henrik a jegyzetben. A botrányos interjúban Magyar Péter a távozása előtt azt mondja, hogy talán a Hit gyülekezetétől valaki utasíthatta Rónai Egont erre az egészre, és Havas Henrik szerint ebben lehet valami. Így fogalmaz:

„Az a gyanúm, hogy Magyarnak igaza lehet, ezt a balhét Németh Szilárd vezérigazgató, és hű fegyverhordozója, Bednárik Imre tervelhette ki.”

Havas Henrik ugyanis ezután a saját ATV-s tapasztalatairól is mesél.

Havas Henrik is kapott egyszer utasítást, Rogán Antalról volt szó

Havas Henrik jegyzetének egyik legérdekesebb részlete, amikor arról beszél, hogy őt mikor utasították valamire felülről, amikor az ATV-nél dolgozott. Mint mondja, egyetlen egyszer került erre sor, méghozzá Rogán Antal kapcsán.

„Emlékeim szerint 2016 decemberében Szlazsánszky Ferenc – Németh Sándor bizalmi embere –, aki aznap A nap híre című műsort szerkesztette, megkérdezte, hogy a műsorban foglalkozni akarok-e Rogán Tónival, aki egy méregdrága táskával vonult be a Parlamentbe”

– hatalmas botrány volt akkoriban ebből a bizonyos táskából, így Havas Henrik mondta, hogy persze, hogy akar foglalkozni vele. Erre Szlazsánszky Ferenc a következőket mondta neki:

Henrik, a csatorna érdeke azt kívánja, hogy ne foglalkozz a táskával! Tudod, a Rogán osztja a reklámpénzeket!

Havas Henrik teljesítette a kérést, tekintettel arra, hogy akkor már évek óta az ATV-ben dolgozott és mindig békén hagyták – így az aznapi műsorból kimaradt Rogán Antal és a táska.

Pottyondy Edina szintén reagált a Rónai-Magyar botrányra

Pottyondy Edina humorista-youtuber tegnapi videója szintén egy hosszabb elemzést tartalmaz Magyar Péter ATV-s botrányáról. Ő többek között a Fidesz ellen fordult politikust is kritizálja azért, hogy vallási hovatartozásuk alapján listázott, illetve bélyegzett meg embereket az interjú utáni felháborodásában.

(Kiemelt kép: Havas Henrik Facebookja)