Degeszre kereste magát tavaly Rogán Antal kabinetfőnöke

Egészen elképesztő üzleti sikereket ér el Rogán Antal személyes környezete: volt felesége után most a kabinetfőnökéről, Nagy Ádámról derült ki, mennyire tehetséges vállalkozó.

2024. június 11., 14:06

Szerző:

Újabb jó hírek érkeztek Rogán Antal háza tájáról. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (értsd propaganda miniszter) volt feleségének bulvárcége után most Rogán kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak a vállalkozásairól derült ki, hogy mennyire elképesztően sikeresek. Legalábbis a társaságok frissen megjelent pénzügyi beszámolói ezt mutatják, amelyeket a 24.hu elemzett. Eszerint Nagy a részben állami tulajdonba került Vodafone új vezetésében is helyet kapott, és a Schadl-Völner-ügy nyomozati irataiban is többször felbukkanó Nagy Ádám érdekeltségében álló társaságok 2023-ban több mint 800 millió profitot termeltek.

A legnagyobb nyereséget a főtevékenységben bútor, világítási eszköz, egyéb háztartási cikk kiskereskedelmével foglalkozó Asztalkultúra Kft. termelte. A Rogán Antal kabinetfőnökének kizárólagos tulajdonában álló társaság 666 millió forint profitot hozott, amiből 200 milliót osztalékként fel is vesz.

Emellett 100 millió forintos profittal zárta a tavalyi évet a szintén Nagy Ádám kizárólagos tulajdonát képező Nadan Property Kft. is, mely ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozik. A társaságból Rogán Antal embere nem vett ki osztalékot. A 24.hu ezen a ponton felidézi, ez az a cég, amelyik korábban megvásárolta a Végrehajtói Kar tulajdonában álló Városligetház 13 Zrt.-től a Szegedi út 35-37. alatti 1800 négyzetméteres ingatlant, nem sokkal azelőtt, hogy a kar elnökét, Schadl Györgyöt letartóztatták. 

Nagy Ádám üzleti sikereinek ezen a ponton azonban nincs vége, hisz Rogán Antal kabinetfőnökének a többségi érdekeltségében áll az illatszer-kiskereskedelemmel foglalkozó Dora Natura Kft., mely szintén elkényeztette a tulajdoosát, így 37 millió forintot hozott a konyhájára. Ugyanakkor ebből a társaságból sem vettek ki semmilyen osztalékot.

A 24.hu cikkében szintén felidézte, hogy Nagy Ádám nevét a vasárnapi önkormányzati és EP-választásokon második legnagyobb párttá előlépett Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter is emlegette korábban. Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férje ugyanis a Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara neveket úgy azonosította, hogy Rogán Antalról, Nagy Ádámról, és Rogán Barbaráról van szó. Magyar Péter ráadásul egy titokban rögzített felvételt is közzétett, amelyen volt felesége még igazságügyi miniszterként arról beszélt Rogán Antallal kapcsolatban, hogy kihúzatták magukat a Völner-Schadl-ügy ügyészségi irataiból.

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.