Polt szerint nem merült fel bűncselekmény gyanúja Tóni, Barbara és Ádám kapcsán

A Schadl-ügyben többször is felbukkant Tóni, Barbara és Ádám neve a lehallgatási jegyzőkönyvekben. Schadl György például azért találkozott velük, hogy egy minimum 10-20 évre szóló üzletről egyeztessen. A vádiratból azonban mindhárman kimaradtak.

2023. március 30., 08:11

Szerző:

„Tóni, Barbara, illetve Ádám néven említett személyek vonatkozásában bűncselekmények gyanúja nem merült fel, ezért a büntetőeljárási törvény alapvető rendelkezéseire figyelemmel eljárási cselekmények foganatosítására nem kerülhetett sor” – idézte Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákosnak adott választ a 24.hu.

A független országgyűlési képviselő a legfőbb ügyésztől arra várt választ, hogy „az un. Schadl-Völner féle nyomozati anyagban idézett Tóni, Barbara és Ádám személyek” pontosan kik, mi volt a szerepük és cselekményeik az ügyben?  

„Amennyiben nem volt megállapítható velük szemben a gyanú bármely formája, akkor milyen tényállás indokolta ezt és milyen eljárási cselekményeken alapult ez a megállapítás?” – tette fel a kérdéseit Hadházy.

Mint ismert, Rogán Antal miniszterelnöki kabinetminiszter mostani feleségét Barbarának, kabinetfőnökét pedig Nagy Ádámnak hívják.

(Kiemelt kép: Polt Péter legfőbb ügyész az Ügyészség 2020. évi tevékenységéről szóló beszámolóját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 2-án. Fotó: MTI/Soós Lajos)

A MOHU betétdíjas csomagolásait visszaváltó automatákkal kapcsolatban elég eltérő tapasztalatokkal gazdagodhattunk az elmúlt hetekben. Volt olyan bolt, ahol nem működött, megint máshol pedig flottul ment minden. A 24.hu arra kérte a munkatársait, számoljanak be a személyes tapasztalataikról.