Nyerges Rally: tanúkat és videófelvételeket keres a rendőrség

Tanúk, érdemi információval, illetve videófelvétellel rendelkező személyek segítségét kéri Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőrkapitányság a múlt heti Esztergom-Nyerges Rallyn történt halálos baleset ügyében.

2024. április 2., 15:56

Szerző:

Tanúkat keres a rendőrség az öt ember halálát okozó ralibaleset ügyében – számol be róla a 24.hu. Az egy héttel ezelőtti tragédia során az Esztergom-Nyerges Rallyn három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, az anya 12 éves kislánya pedig pár nappal később a kórházban halt bele a sérüléseibe.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőrkapitányság azt kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik érdemi információval, illetve videófelvétellel rendelkeznek a tragédiával kapcsolatban. Kizárólag azoknak a tanúknak a jelentkezését várják, akiknek olyan felvétel van a birtokukban, amely közvetlenül a baleset bekövetkezésével összefüggésbe hozható.

A tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt bő egy héttel ezelőtt. Az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé csapódott. A rendőrség azt közölte, hogy a baleset a nézők elől elzárt területen következett be, s az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy akinek információja van, személyesen jelenjen meg a rendőr-főkapitányságon, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, valamint a 112-es központi segélyhívón vagy a 34-517-777-es telefonszámon.

Egyszer már elítélték az Esztergom–Nyerges Rally szervezőjét

Egyszer már egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték jogerősen Esztergom–Nyerges Rally szervezőjét halálos baleset miatt. Azonban nem volt eltiltva a versenyszervezéstől.

A 11 évvel ezelőtti városlődi ralibalesetben hatan sérültek meg, egy néző halt meg, az ügyben az ajkai bíróság azt állapította meg 2018-ban, hogy a verseny sem a helybeliek, sem a nézők szempontjából nem volt biztonságos. A bíróság ezért akkor a verseny szervezőjét tette felelőssé, az Arrabona Rally Club elnöke a tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét, és sajnálatát fejezte ki a történtekért – írta akkor az ügyről a veol.hu. A lap akkori cikke szerint Bognár Gábor a tárgyaláson azt mondta, korábban ő is indult versenyeken, 1987 óta szervez ralikat, kétszer vette át az év legjobb versenyszervezője díjat, a városlődi versenyig közel 85 ralinak volt a gazdája, és előtte még sosem történt baleset.

(Kiemelt képünk: Képernyőfotó az RTL felvételéből)

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.