Büntetőeljárás indult az Esztergom–Nyerges Rally versenyen történt halálos baleset miatt

A rendőrség büntetőeljárást indított a Esztergom-Nyerges Rally versenyen történt baleset miatt.

2024. március 25., 11:46

Szerző:

Ahogy arról beszámoltunk, az Esztergom-Nyerges Rally verseny a nézők közé csapódott egy autó. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben – írja a police.hu.

A 11. Esztergom-Nyerges Rally második versenynapján,négyen meghaltak és nyolcan megsérültek

2024. március 24-én 12 óra 20 perc körüli időben a 1126-os számú úton Lábatlan és Bajót között a 6-os kilométerszelvényben az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé hajtott.

A baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

A baleset következtében három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten életveszélyes, öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett. A halálos áldozatok között gyermek nincs. A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja – halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

Esztergom-Nyerges Rally másodnapjára nagy erőkkel vonult ki az Országos Mentőszolgálat

Az RTL a balesettel kapcsolatban azt a tájékoztatást kapta az Országos Mentőszolgálattól, hogy „a helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett. 4 ember életét sajnos nem lehetett megmenteni, 1 gyermeket súlyos-életveszélyes, 1 embert súlyos, 6 személyt, (köztük egy gyermeket) pedig könnyebb sérülések miatt szállítottunk helyszíni ellátás után kórházba”.

444 a Formula.hu-ra hivatkozva azt írta, hogy a csibegyári lassítónál egy Rally2-es Skoda Fabia csapódott a nézők közé. A portál szerint az autót ifj. Tóth János vezette, aki csak névrokona a hétszeres magyar bajnok rallyversenyzőnek. 

(Kiemelt képünk: Képernyőfotó az RTL felvételéből)

Tegnap 14:34

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.

Tegnap 14:18

A Nemzetgazdasági Minisztérium reagált az Eurostat friss statisztikájára, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. A Minisztárium szerint ez azért van így, mert a magyar háztartások a háborúra való tekintettel megtakarításba fektetik a pénzüket.