Videón a baleset: a nézők közé csapódott az autó az Esztergom-Nyerges Rallyn

A felvételen látszik, hogy egy jármű megcsúszott és a nézők közé csapódott. Egy gyerek életveszélyes állapotban került kórházba, többen meghaltak. 

2024. március 25., 08:08

Szerző:

Négy ember meghalt, nyolcan pedig megsérültek vasárnap délután a 11. Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetben, miután egy autó Lábatlan és Bajót között lesodródott az útról és a nézők közé csapódott írja a police.hu. A rendőrség azt írja, hogy a körülmények tisztázása folyamatban van.

Az Arrabona Rally Club Facebook-oldalán megjelent tájékoztatás szerint a 11. Esztergom-Nyerges Rallyn történt a baleset. A versenyt leállították. Az rtl.hu az esettel kapcsolatban megkereste az Országos Mentőszolgálatot. 

Négy ember a helyszínen meghalt, egy gyereket életveszélyes állapotban szállítottak kórházba 

Az RTL a balesettel kapcsolatban azt a tájékoztatást kapta az Országos Mentőszolgálattól, hogy „a helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett. 4 ember életét sajnos nem lehetett megmenteni, 1 gyermeket súlyos-életveszélyes, 1 embert súlyos, 6 személyt, (köztük egy gyermeket) pedig könnyebb sérülések miatt szállítottunk helyszíni ellátás után kórházba”.


A 444 a Formula.hu-ra hivatkozva azt írta, hogy a csibegyári lassítónál egy Rally2-es Skoda Fabia csapódott a nézők közé. A portál szerint az autót ifj. Tóth János vezette, aki csak névrokona a hétszeres magyar bajnok rallyversenyzőnek.

Répa Kata, a verseny sajtófőnöke közölte, hogy a mentők és a rendőrök jelentésének elkészültéig nem nyilatkoznak a baleset részleteiről, mert szeretnének ügyelni rá, hogy csak korrekt és hivatalos tájékoztatást adjanak ki.

(Kiemelt képünk: Képernyőfotó az RTL felvételéből)