Több halálos áldozatot követelő baleset az Esztergom-Nyerges Rallyn, gyermeket is elsodort a nézők közé hajtó versenyző

Többen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A baleset oka valószínűleg az, hogy olaj került a pályára. 

2024. március 24., 15:00

Szerző:

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a raliversenyen részt vevő jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról Lábatlan és Bajót között. A baleset során az első információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek – írták a rendőrség honlapján.

Frissítés: mentőhelikopterek a baleset helyszínén

Az m1 Híradójában közzétett felvétel szerint egy versenyautó kisodródott a pályáról és 11 embert sodort el. Az m1 helyszíni tudósítása szerint mentőhelikopterek, mentőautók és egyéb egységek érkeztek a helyszínre.

Azt, hogy a nézők álltak-e rossz helyen vagy pontosan mi történt, még nem lehet tudni. A versenyt azonnal leállították, zajlik a helyszínelés és az eset vizsgálata

– hangzott el az m1 Híradójában.

Frissítés: egy gyermek súlyos és életveszélyes állapotban

A mentők közlése szerint egy gyermeket súlyos, életveszélyes, egy embert súlyos, hat embert – köztük egy gyermeket – könnyebb sérülések miatt vitték helyszíni ellátás után kórházba. A baleset helyszínére nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett. 

Olaj került a pályára, ezért történhetett a baleset

A versenyt rendező Arrabona Rally Club először rövid közleményt adott ki közösségi oldalán, amelyből kiderült, hogy a verseny Lábatlan-Bajna szakaszán történt baleset miatt az 11. Esztergom-Nyerges Rallyt félbeszakítják. Később közzétették az ORB2, az ORB3 és a Historic szezonnyitójának leállításáról szóló felügyelő testületi határozatot is. A baleset előtt pár órával azt írták, olaj került a pályára.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.