Vezetőváltás a rendőrségnél - őket nevezte ki Pintér Sándor

Változás következett be az idegenrendészet és a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság élén is.

2023. szeptember 30., 14:50

Szerző:

Új rendőrségi vezetőket nevezett ki Pintér Sándor belügyminiszter - derült ki a Belügyminisztérium (BM) szombati közleményéből.

A tárca az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.

A tárcavezető október 1. hatállyal Seres József rendőr ezredest bízta meg az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatói beosztásának ellátásával - tették hozzá.

A közlemény szerint a belügyminiszter szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta Farkas Gábor rendőr dandártábornok, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitányának vezetői kinevezését, október 1. hatállyal megbízta a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatói feladatainak ellátásával.

A tárcavezető október 1. hatállyal Boross Zoltán László rendőr ezredest nevezte ki a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitányának - áll a közleményben.

(Kiemelt kép: Pintér Sándor belügyminisztér és államtitkárai: Bolcsik Zoltán, Dukai Miklós, Fülöp Attila, Maruzsa Zoltán, Rétvári Bence, és Takács Péter, aki a képen balról az első. Forrás: Fülöp Attila államtitkár hivatalos Facebook-oldala)