Új helyettes államtitkárt nevezett ki Orbán Viktor

Pintér Sándor javaslatára kinevezték Balatoni Katalint, a részletek még homályosak.

2023. szeptember 22., 16:21

Szerző:

Megjelent a Magyar Közlönyben a miniszterelnök által aláírt rendelet, miszerint Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Balatoni Katalint szeptember 22-ei hatállyal a tárca helyettes államtitkárává nevezte ki. A döntés péntektől hatályos, de sokkal több nem derül ki. 

A tárca honlapján reggel még nem szerepelt Balatoni Katalin neve, azonban a helyettes államtitkárok felsorolásakor a köznevelésinél csak a titulus szerepelt, a 24.hu erről arra következtetett, hogy ezen a poszton fog felbukkanni Balatoni. Várakozásaik beigazolódtak, cikkünk írásakor már felkerült a neve is a pozícióhoz. 

A portál a névazonosság miatt arra következtet, hogy az új köznevelési helyettes államtitkár neveléstudományi szakember, táncpedagógus és hozzá köthető az Így tedd rá! program mellett a Pedagógus Expó is. 

(Kiemelt képünk: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a Védelmi Tanács alakuló ülésén a Karmelita kolostorban 2022. július 26-án. Balról Pintér Sándor belügyminiszter, jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)