Pintér Sándornak új hobbija van – az iskolaigazgatók sem úszták meg a röpdolit

Pintér Sándorék utasítására dolgozatot írattak a tankerületek az iskolaigazgatókkal.

2023. szeptember 21., 17:01

Szerző:

Amint arról beszámoltunk, augusztus végén röpdolgozatot íratott Pintér Sándor a tankerületi vezetőkkel a státusztörvényből. Arra volt kíváncsi a Belügyminisztérium, tisztában vannak-e azzal, hogy miként működik ezután az illetménymegállapítás vagy épp a végkielégítés.

Most a HVG értesült róla, hogy a BM utasítására a tankerületi vezetők az iskolaigazgatókat tesztelték. A portál több intézményvezetővel is beszélt, akik nem egy egyszerű, feleletválasztós kérdéssorként, sokkal inkább egy klasszikus dolgozatként jellemeztek. Néhol a hiányzó szavakat kellett beírni, máshol konkrét példák szerepeltek a tesztben, és azt kellett kifejtős válaszban megírni, hogy az adott esetben hogyan alkalmaznák a jogszabályokat.

 

A teszt végrehajtása különböző tapasztalatokat eredményezett, volt aki szerint hasznos volt, mert közösen átbeszélték, aztán önellenőrzéssel javították, és végül nem szedték össze a kérdéssorokat, máshol a tankerület igazgatója is megalázónak érezte, hogy dolgozatot kell íratni az alá tartozó iskolaigazgatókkal.

Volt, ahol a kitöltött kérdéssorokat begyűjtötték, ott az érintett igazgatók azt feltételezik, hogy a Belügyminisztérium fogja ellenőrizni a válaszaikat, de hogy ebből mi következik, azt nem tudják.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Andy Barbour/Pexels)