A PDSZ reagált Pintér Sándor „tudatlanságára”

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete reagált arra, hogy Pintér Sándor azt mondta, hozzá még nem érkezett egyetlen tanártól sem felmondás.

2023. július 10., 16:54

Szerző:

A szakszervezet Hadházy Ákos felkészültségét ajánlotta a belügyminiszter figyelmébe – áll a 24.hu leiratában.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Facebook-oldalán reagált arra, hogy Pintér Sándor a minap azt mondta, hozzá még nem érkezett egyetlen tanártól sem felmondás.

Az egy dolog, hogy ezek szerint nem tud arról, hogy a pedagógusok esetében nem ő a munkáltatói jogkör gyakorlója,

ha ilyen dokumentumok érkeznének a belügyminiszterhez, az jogosulatlan adatkezelés lenne a munkáltató részéről, tette hozzá a PDSZ.

Azt is írták, a valós helyzetről Pintér Sándor is tudna tájékozódni az álláshirdető platformokon, ahogy megtette Hadházy Ákos, aki közösségi oldalán arról számolt be, hogy már hatszázzal több tanárt és tanítót keresnek a Belügyminisztérium hivatalos, állami állásokat hirdető honlapján. A független képviselő néhány hete ugyanis képernyőfotókat készített az álláshirdetések számáról, majd azokat vetette össze. Akkor 2600 volt a rendszerben, de már 3200 találatot dobott ki a kereső (gyógypedagógusok és óvodapedagógusok nélkül).

Hadházy frissítette számait

A képviselő később frissítette a számokat, jelezte, hogy korábbi bejegyzése elavult, mert még a pénteki állapotot tükrözte, de hétfőre újabb 260 üres álláshelyre keresnek tanárt, illetve még százzal nőtt a hiányzó tanítók száma. A belügyminisztériumi honlap szerint jelenleg 2432 tanár, 1122 tanító és 837 óvodapedagógus hiányzik a rendszerből.

(Kiemelt képünk: A PDSZ, a Ne dolgozz Ingyen, az aHang, a Magyar Szakszervezeti Szövetség is tüntet többek között a Kossuth téren, a Parlament előtt 2022. március 19-én. Fotó: Dimény András/168)

 

Elutasította a Vállalkozásfejlesztési Bizottság Balassa Péter képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét. Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáért a Jobbik politikusa törvényjavaslatot nyújtott be. A bizottságban kétharmados többségben vannak a fideszesek.