Pegasus-bortány: A Fidesz szerint itthon minden rendben van, semmi szükség vizsgálatra

A nemzetbiztonsági bizottság kormánypárti alelnöke úgy véli, az ügy pusztán a baloldali sajtó hangulatkeltése.

2021. július 19., 15:51

Szerző:

Nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása, Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el – közölte a Fidesz-frakció hétfőn az MTI-vel.

Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a közleményben hangsúlyozta, a Belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi parlamenti párt képviselteti magát.

"A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják" – szögezte le a kormánypárti politikus. Kiemelte, továbbra is azt várják a nemzetbiztonsági szervektől, hogy minden törvényes eszközzel védjék meg Magyarország biztonságát, jogos érdekeit.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Halász Jánoshoz hasonlóan reagált arra a hírre, hogy az Orbán-kormány kémprogrammal figyeltethetett meg magyar újságírókat és üzletembereket. A miniszter szerint csak sajtóhíresztelésről van szó. Az üggyel kapcsolatban az ellenzék ígérte azt, hogy kezdeményezik a Nemzetbiztonsági Bizottság rendkívüli ülésének összehívását.

(Kiemelt kép: Elhelyezik a zárt ülést jelző táblát az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága ülése előtt az Országgyűlés Irodaházában 2017. november 21-én. Fotó: Soós Lajos / MTI)

 

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.