444: otthonosan mozog a felcsúti fideszes körökben K. Endre, akinek kegyelmet adott Novák Katalin

Felcsútra vezetnek a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének

2024. február 4., 16:48

Szerző:

A napokban derült ki, hogy Novák Katalin még tavaly kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének. Az intézmény igazgatója 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott, míg helyettese K. Endrét, kényszerítés miatt ítélték több mint 3 év börtönre, mert a volt igazgatóhelyettes megírt egy hamis vallomást is az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni a gyerekkel.

„Jánossal együtt elég nagy energiákkal próbálták bemosolyogni magukat a térség »kereszténykonzervatív« hatalmi világába, amolyan hivatásos jó emberek szerepkörben” – írta a 444-nek egy, a bicskei viszonyokat jól ismerő forrás a bicskei gyermekotthon volt igazgatójáról és igazgatóhelyetteséről.

Felcsúti fideszes körökig vezetnek K. Endre kapcsolatai, akinek Novák Katalin kegyelmet adott

Az említett gyermekotthon lakói rendszeres vendégek voltak a miniszterelnök falujában akkoriban épülgető Puskás Ferenc Akadémián. A 444.hu felidézi, hogy 2015-ben a gyermekotthonban birkózó edzések is kezdődtek, ebben a NIKÉ Sportegyesület volt a szakmai partner, az ő edzőik látogatták meg az otthont rendszeresen. A cikk szerint Tompos Márton, a Momentum politikusa Facebook bejegyzésében emlékeztet: ezt az egyesületet Orbán Viktor öccse, ifj. Orbán Győző hozta létre 2009-ben. Ő volt az egyesület tiszteletbeli elnöke akkor is, amikor Bicskén szerepet vállaltak. A NIKÉ aztán 2016-ban beolvadt a Honvédbe, ahol szintén Orbán Győző lett a birkózó szakosztály elnöke.

Novák Katalin ezúttal sem indokolta döntését. A kegyelmi döntés azért derült ki, mert az igazgatóhelyettes a kegyelmi kérvénnyel párhuzamosan harmadfokon is megtámadta a börtönbüntetését. A Kúria eljárása még zajlott, amikor meghozták a kegyelmi ítéletet, így ez az áprilisi döntés bekerült a harmadfokú határozat szeptemberi szövegébe. A Kúria egyébként helybenhagyta az első és a másodfokon is kiszabott büntetést, tehát a pedofil igazgató helyettese jogerősen is kényszerítést követett el még úgy is, hogy a kiszabott büntetését nem kell letöltenie, és a kegyelem értelmében büntetett előélete sem lesz.

„Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot lógattak a Sándor-palota előtt felállított kordonra

A 24.hu beszámolója szerint a Momentum politikusai és aktivistái elbontották a Karmelita előtti kordonokat és átvitték a köztársasági elnök hivatala elé. A vasárnapi akció itt nem ért véget, mert „Pedofilvédő Novák Katalin” feliratot lógattak a Sándor-palota előtti kordonra. A párt közleményben azt írja, azért tették mindezt, mert Novák Katalin egy pedofil bűncselekményben résztvevőnek adott kegyelmet.

„A pedofília az elképzelhető bűncselekmények legaljasabbika, ami jóvátehetetlen károkat okoz az áldozatok életében. A bicskei gyermekotthon esetében az áldozatok 10 éven át küzdöttek azért, hogy a pedofil igazgató és tettestársai megbűnhődjenek tetteikért” – mondta a Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője vasárnap a Sándor-palotánál. Hozzátette, Novák kegyelme nem más, mint az áldozatok arculköpése, és lemondása lenne a minimum ebben a helyzetben. Kifejtette azt is, hogy a Momentum jogászai már vizsgálják, hogyan lehet elérni azt, hogy a mindenkori köztársasági elnöknek indokolnia kelljen: kinek és miért ad kegyelmet.

A Momentum jövő péntekre tüntetést szervez a Sándor-palota elé.

(Kiemelt képünk forrása: a Momentum által közzétett videó képernyőfotója)

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.